Het is niet leuk om een Nederlands paspoort te hebben.

Gisteravond liep ik over straat, samen met een Amerikaan waarmee ik voor een nacht een kamer deelde. We waren allebei een beetje gestrand en hadden allebei niet echt een slaapplaats geregeld. En omdat het vlak voor sziget festicval is, zit alles nogal tjokvol. Op een tweepersoons kamer na. Goed, we waren dus op zoek naar een pintje. Opeens stopt de politie, we moeten paspoorten laten zien. En alle andere dingen ook. Echt alles werd binnenstebuiten gekeerd. Mijn telefon moest helemaal uitelkaar. Het serienummer ervan werd ingevoerd, ze keken of ik gebeld had ermee. Maar vooral werd ik tot op het bot gefoulleerd. Dat is best genant, zo midden in de nacht, midden op straat. Waarom weet ik niet, maar ik vermoed dat het nogal verdacht was, dat een Nederlander en een amerikaan over straat lopen als alles dicht is. En proberen te bellen. Ik probeerde dus mijn lief te bellen, om te kijken waar en hoe ze was. vreemd. Maar vooral wel eng. Besef je dat de flikken in Antwerpen toch niet zo erg zijn als je altijd aannam.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in sziget 2004 blog7

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.