Konqueror zoek terwijl je typt functie

In Firefox had je een heel handige functie genaamd ‘type ahead’. Als je tijdens het surfen “Bè” typt opent FF een zoekvenster en gaat in de pagina zoeken naar alles waar Bè in voor komt.

Ik miste dit heel erg in konqueror. maar het bleek al lang te bestaan! Door eerst een / in te typen geraak je in zoekmodus. Dus zoeken naar Bè gaat heel eenvoudig: “/Bè”. Werkt nog vel beter dan de FF manier, omdat in FF alle letters afgevangen worden en simpele sneltoetsen niet meer werken. De / is afgekeken uit less en Vi en andere console text-lezers.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.