laatste headline van een RSS feed als email sig.

Vaak kan het boeiend zijn om de laatste headline van bijvoorbeeld je weblog, of je bedrijfssite in de voet-text (signature) van je mail te zetten. Merk op dat dit uiteraard niet werkt bij online mail zoals hotmail!Dit Ruby scriptje draait dagelijks met mijn crontab. Het gebruikt simpleRSS en is in feite mijn eerste helemaal zelfgebrouwen bruikbare ruby ‘toepassing’ (ahum).

Het maakt dus een klein tekstbestandje met daarin iets als: > Sympal draait nu voor het grootste deel al op 4.7: http://help.sympal.nl/sympal_draait_nu_voor_het_grootste_deel_al_op_4_7Dat tekstbestandje kun je met ieder mail-programma als signature instellen.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in programming54 ruby28

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.