Ik heb dus niet gestemd. Niet mogen/kunnen stemmen is ook kut

België, Antwerpen. Officieel woon ik er nog steeds. Paspoortgedoe, en vooral lamzakkerigheid van mij kant. Dat alles leidde ertoe dat ik vandaag, met mijn vriendin in het stembureau stond en niet mocht stemmen.”Meneer? ja hallo. Heeft u al gestemd, of gaat u nog stemmen? Of mag u niet stemmen? Helaas. Ik mag niet stemmen”Of dus. eerlijkheidshalve. Ik had ten eerste mijn inschrijving eerder moeten vernieuwen. Ik had mijn paspoort moeten vernieuwen. Ik had mijn pas moeten ophalen in Antwerpen. En ik had bij het consul in Antwerpen mijn internationaal stemgedoe moeten inleveren. In praktijk: Twee keer op en neer naar Antwerpen, €180 (NL paspoort in A’pen) verder. Plus, ik had gewoon op tijd alles moeten doen. Maar Ik denk dat ik minstends twee mensen heb overgehaald GroenLinks te stemmen. Als ik alleen maar was gaan stemmen was dat 50% minder geweest. Als ik mijn zooi in orde had gehad was dat 25% meer geweest :). Ongeveer.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.