Eric Prydz vs Pink Floyd -- Proper Education

you don’t need an education to save the planet</embed>Goed, de remix is muzikaal niet echt geslaagd, maar de idee is goed, de clip nog beter, het concept geweldig. Eric Prydz, bekend van het hitje ‘Call on Me’, heeft een remix geknutseld van de Pink Floyd klassieker “The Wall”. Het briljante eraan is, volgens mij, dat hij de frase ‘All in all you’re just another brick in the wall’ interpreteerd in zowel de remix als de klip interpreteerd als ‘we zijn allemaal onderdeel van de oplossing’. Een klip over hoe de jeugd wel degelijk een bijdrage wil, kan en zal leveren aan het klimaatprobleem.

En alle alle zuurpruimerige FloydFans zeg ik dit: verdiep je eens echt in de remixcultuur voordat je zeurt over het ‘verkenkeren van een prachtig nummer’.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.