Flickr^D^D^D yahoo naait zijn klanten een lekker oor aan.

Net kreeg ik een leuke (not) reetlik-mail van Flickr. Flickr is al een tijd van Yahoo!, dat op zich, geeft mij geen goed gevoel. Yahoo! zal vast goede intenties hebben, enzo, maar voor mij voelt het gewoon niet lekker dat ik mijn harde werk zomaar weggeef aan de aandeelhouders van een gigantische Amerikaanse multinational.

De reetlik-mail van vandaag vertelt me, dat ik mijn ‘old skool’ account moet opzeggen en daarvoor in de plaats een Yahoo! account moet nemen. Uiteraard blijven alle foto’s enzo in dat account, maar dat Yahoo! account staat me niet aan.

Ik twijfel dus nog, want ik wil dat eigenlijk niet. Aan de andere kant is flickr wel leuk, vooral het samenwerken is en heel groot voordeel. Een goed moment om weer eens wat leuke code in elkaar te hacken en een mooi decentraal zelf-gehost alternatief voor flickr te bouwen dus. Nu alleen nog de tijd om dat uit te voeren :)> On March 15th we’ll be discontinuing the old email-basedFlickr sign in system. From that point on, everyone willhave to use a Yahoo! ID to sign in to Flickr.

Loop ik te zeiken? Of is mijn onderbuikgevoel met betrekking tot die privacy, en het eigendom van mijn harde werk toch wel terecht?

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in web2.027 privacy18 flickr1

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.