Niemand kan garanderen dat u op de eerste pagina in Google komt

Een of andere telemarketeer belde me net met een ‘top aanbieding’. Ik mocht zowaar mijn website op allebedrijveninnijmegen laten zetten. En dat kostte me nog geen €25 per maand.

Op zich niets nieuws dat telemarketeers zaken verkopen die veel te duur zijn.

Wat mij echter wel heel erg stoorde is de stelling die erna kwam: “wij garanderen u dat u op de eerste plek in de zoekmachines komt”. Waarop ik, na haar verhaal afgeluisterd te hebben vroeg ‘hoe garandeert u dat dan’. Een of ander vaag verhaal wat neerkwam op kijk zelf maar, zoek maar eens op ‘broodjeszaken’ en u ziet dat wij bovenaan staan. Bluf, en nog fout gebluft, want bij mijn google queries zie ik niks van allebedrijveninnijmegen staan op de eerste pagina. Ik ben zo brutaal geweest mevrouw te vertellen dat ze loog als ze zei dat ze me kon garanderen dat ik op de eerste pagina op google zou komen. Volgens haar kon ze dat echter garanderen door ‘goede zakelijke overeenkomsten met Google’.

En heb haar ook even fijntjes gewezen op het feit dat met een pagerank van 3, het rendement erg laag is voor iemand als ik.

Kortom, volg ook hier altijd de tip die Google zelf geeft: vertrouw dit soort “garanties” nooit!

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in google8 marketing11 seo6

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.