Suicide Girls reportage (Niet Veilig Als de Baas Achter Je Staat)

Eindelijk heb ik eens de DVD van de Suicide Girls bekeken. Al tijden had ik hem op mijn hardeschijf staan, gisteren eens op DVD gebrand en vandaag bekeken. </embed>Het is erg Amerikaans. Ik kan geen Nova verslag van Kurpershoek herinneren, ook geen CNN report, dat zó duidelijk de Amerikaanse cultuur laat zien. Juist omdat Suicide Girls uit de niche komt. Juist omdat hun hele unique selling point die “niche” (eufemistisch ‘Underground’, genoemd, in de reportage) is, geeft het een duidelijk beeld. Het gaat dus om uiterlijk, maar eerst en vooral om het gezien worden van dat uiterlijk. Een samenleving die draait om uiterlijk, moet ook gezien worden, anders heb je immers niks aan dat uiterlijk.

Maar Suicide Girls zijn juist rebellen, tegenamerikaans. Antihelden zelfs. Ze beweren dat het niet gaat om gezien worden, maar dat het gaat om het tonen. Dat het laten zien juist de kunst is. Als iemand dat wil zien is dat mooi. Pinup Girls die niet perfect gebotoxed zijn. Vrouwen met echte borsten. Meisjes met een buikje (en uiteraard een piercing daardoorheen). Geweldig sexy vrouwen met het overbekende (maar zelden getoonde) sinaasappelhuidje. Tatoos. Piercings. En veel symboliek. Vooral veel sterke vrouwen dus. Maar wel op zijn Amerikaans sterk. Dus geen Hillary Clintons. Maar meiden met een grote bek, overdreven ‘alto’ uiterlijke dingetjes, of heel over-de-top ik-ben-wie-ik-ben gedrag. Toch heel bijzonder. En als je er van houd, zoals ik, ook heel sexy. Erg sexy. En misschien binnenkort op de VPRO te zien?

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.