Privacy tip: gebruik scroogle om te zoeken

Gebruik Scroogle. Er is geen twijfel dat geen enkele alternatieve zoekmachine kan tippen aan Google. Dus een alternatieve zoekmachine gebruiken is geen goede optie om Big Brother een loertje te draaien.<form method="POST" action="http://www.scroogle.org/cgi-bin/nbbw.cgi">this site web</form>Kort op een rijtje waarom Scroogle beter is:- Er is een versie over een beveiligde verbinding.

  • scroogle houdt geen cookies, logs en statistieken bij.
  • webmasters van sites die gevonden worden kunnen niet achterhalen waar jij op zocht. met google kan dit wel.

    Waarom?

    Google kan je overal mee traceren. Wat je zoekt, met hun zoekmachine. Welke muziek en films en dergelijke je bekijkt via Youtube. Welke websites je bezoekt met Urchin en Adsense. Enzovoort. Als dat idee je niet bevalt, kun je beginnen met het gebruiken van deze verbeterde zoekmachine. Scroogle gebruikt geen cookies. Verwijdert haar logs iedere 48 uur. Houdt geen statistieken bij over welke zoektermen ingetikt werden, enzovoort. Als het idee dat een supergroot bedrijf inmiddels meer over jou weet dan je vriend of vriendin, dan is Scroogle een goed idee.### Hoe is Scroogle beter voor je privacy? Scroogle werkt simpel. Als jij iets zoekt, dient Scroogle die zoekterm weer bij Google in. Jij ziet de resultaten (dus geen advertenties) en Google ziet alleen een “persoon” die zoekt, namelijk Scroogle. En ziet jou dus nooit. Google weet enkel wat Scroogle allemaal gezocht heeft. Dus wat alle gebruikers van Scroogle tezamen zochten. Niet wat jij, persoonlijk, zoal zoekt. Lees meer op de site van scroogle zelf »### Privacy tips Overigens is dit de eerste praktische tip in mijn nieuwe plan, Privacy Tips (RSS). Makkelijke, niet al te technische tips om je eigen privacy een beetje te beschermen.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in privacy18 privacy tips2

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.