Hoempa: Balkan beats

Vanavond is er weer een Balkan Beats Party in Merleyn. Het is inmiddels allang niet hip (als in: nieuw en on-ontgonnen) meer, die balkan beats feestjes, maar nog wel erg lekker. Een paar jaar geleden via Berlijn veroverde de (russische) zigeunermuziek de hippe feestjes in Europa, anno 2007 heeft ieder provincie-festivalletje zijn eigen zigeunermuziekuurtje.

Maar zoals gezegd: dat doet niks af aan het plezier. Een vierkwarts-hoempa-maat mixt perfect met een techno-plaat. dus een beetje DJ mengt een feestavond zo inelkaar. Een avond waar de dansvloer kompleet los gaat, dus. Voor diegenen die geen flauw idee hebben waar ik het over heb: Beirut (Beirut luisteren op imeem) is een Amerkaanse band, die minder dansbare, maar meer luisterbare folk/gypsy maakt. Ik heb het dus niet over de sixties gypsy en folk. Maar de 200x versie ervan. Meer dansbare muziek komt van bijvoorbeeld OMFO (OMFO luisteren op Imeem) (Our Man From Odessa, maakte ook de soundtrack voor Borat).

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in music64 podcast16 balkan3

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.