"They had no intention of of selling records to anyone else"

</embed>

To promote their soundsystems, Reed and his Competitors had turned to recordproducing by the end of the fifties. But not as we know it today. They had no intention of selling records to anyone else. They brought Jazz-musicians down from the touristhotels, to play the Jamaican versions of their R&B, and then they made just one copy of each record, to play it at their soundsystem and achieve the much prized exclusive. Dan vraag ik me toch weer opnieuw af, waar die platebazen, auteursrechten organisaties en zelfs artiesten zelf over lopen te zeiken. Buiten westeuropa zijn genoeg voorbeelden te vinden van alternatieve (sucesvolle) verdienmodellen rondom muziek. Zonder ook maar één plaat te verkopen!

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.