De wet van de remmende voorsprong

In 98 of 99 werd ik voor het eerst geconfronteerd met deze wet. Ik was toen in Zuid Afrika. Men heeft daar nooit een almovattend communicatienetwerk gehad, maar toen de vraag voor meer en snellere communicatie ontstond was er de mobiele telefonie. Ze hebben daar dus de hele stap van semie-overheids-eigendom-netwerken van kabels in de grond kunnen overslaan.

Zo iets moest ik vandaag de hele dag denken. De wet van de remmende voorsprong. Natuurlijk heeft men in Hongarije festivals gekend. Natuurlijk waren die tof en gericht op jonge mensen. Ik bedoel, die communisten waren echt geen achterlijke dictaoters, wat we hier ook mook mochten te zien krijgen. Maar om dan een festival draaiende te houden dat vooral (voormalig) west-europeanen bevalt, kan enkel gedaan worden met behulp van die wet.

En dat deden ze dus. Ik heb nog nooit zo een goed verzorgd en volledig festival bezocht. En tot nog toe was ik ervan ovedtuigd dat I love techno Outdoor het best verzorgde feest, ooit, was. Dat is incluis Lowland etc. Dus. Sziget. Goed verzorgd. Het zou me heel veel tikwerk kosten om alles op te noemen wat hier wel is, dus ik beperk me tot wat hier niet is. ** Gezeik: ik heb nog geen ongein of te zatte boeren gezien. ** Wiet. Dat heb ik helaas nog nergens gezien. En het ziet er naar uit dat ik dat voorlopig niet te zien zal krijgen…. :(** Mijn chikkie. Die heb ik ook nog niet gezien, maar dat was omdat ze haar vliegtuig had gemist.** En verder: helemaal niks. alles is hier. Je vroeg of er ook iets van vuilnisophalen was?: ja. Dat maar ook een petflessengeldteruggeefmachinepark. en ook mensen die alles opprikken wat klootzakken in de struiken gooiden. Een camping? als je een beetje op tijd was (ik was dat) kon je je tent onder een groepje bomen opzetten. Nu zetten de eerste mensen hun tent op in de volle zon. Mooie vrouwen? Geen commentaar! :) of nouja, een klein commentaartje dan: jazeker, de beste. (Maar dat mag michelle niet lezen hoor :))Ja echt die wet heeft zijn best gedaan; en het beste festival uitgepoept!Morgen probeer ik wat negatiefs te schrijven. Anders lijkt het net alsof ik bij het PR team hoor. En ik ben maar een bezoeker.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in sziget 2004 blog7

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.