technische hoogvliegers

Via de standaard:Het Franse stadje Millau maakt zich op voor de opening van de hoogste brug ter wereld (fotospecial). De Franse president Jacques Chirackomt morgen persoonlijk het lintje doorknippen en verlost Millau, eenknooppunt op de route tussen Béziers en Clermont-Ferrand, hopelijk vande beruchte files.

Millau Brug
automobilisten kunnen letterlijk over de wolken rijden
Maar de cijfers zijn misschien wel de meest indrukwekkendst: * 2,460 m: totale lengte wegdek * 7: aantal pilaren * 77 m: hooghte pilaar 7, de kortste * 336 m: hoogte pilaar 2, the langste (245 m op het niveau van het wegdek) * 87 m: hoogte pylons * 154: aantal kabels * 4.20 m: dikte van het wegdek * 32.05 m: breedte van het wegdek * 85,000 m³: totaalvolume gebruikt beton * 40,000 ton: totaal gewicht brug * 220 km/h: maximale windsnelheid (150 km/h maximale ooit gemeten in Millau) * -35°C - 45°C temperatuurgrenzen * 2.2 m: totale krimp - of uitzet lengte

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.