HKDNP

Jeeej, eindelijk weet ik wat dat betekent, die rare letters HKDNP op de bovenkant van een blikje Heineken. Omdat op de zijkant van een blikje Carslberg dit ook stond, maar ook nog “MDNP” en “SDNP”, kon ik gaan googlen. Wat zoek werk bracht me naar een nieuws berichtje. HKDNP is Hong Kong Duty Not PaidSDNP is Singapore Duty Not PaidMDNP zal dan wel Malaysia Duty Not Paid zijn.

Hoe de vork precies in de steel zit weet ik niet, maar het heeft dus iets met invoer belastingen in Hong Kong te maken.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.