Diabeet én vegetarisch

Al jaren eet ik geen vlees meer. Uit overtuiging, en omdat het gezonder is. Ook eet ik geen vis, uit overtuiging en omdat ik vis verafschuw. Echt, ik kan me bijna niets smerigers voorstellen om te eten dan iets wat in water heeft geleefd.

En ik ben niet van plan dit vegetarisch-zijn te veranderen voor mijn diabetes dieet. En volgens mij hoeft dat ook helemaal niet. Het maakt het alleen nog nét ietsje moeilijker, omdat de keuze nog beperkter wordt. Zo bevatten vleesvervangende middelen vaak veel meer koolhydraten dan vlees zélf, dat is een groot nadeel. Een voordeel is weer, dat ik veel minder op verzadigde vetten hoef te letten. Als goed gebalanceerde vegetariër heb je dan ook een veel kleinere kans op verhoogde cholesterol.

Ben je ook vegetariër met diabetes, laat A.

U.

B. een comment achter, ik wil graag horen hoe je ermee omgaat en of het te doen is. Tips en trucs zijn heel welkom.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in diabetes blog26

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.