Foutje: natrena bevat wel koolhydraten!

In het ziekenhuis kreeg ik bij mijn koffie altijd een zakje Natrena. Ik drink mijn koffie zonder suiker, ook voor mijn diagnose, dus ik had wat zakjes in mijn tas gestopt voor thuis.

Gisteravond heb ik een lekker zoetzuur sausje voor over de salade gemaakt, met… Natrena. Gelukkig vertrouwde ik het niet, en heb ik eventjes opgezocht hoeveel koolhydraten mijn zoetstof nu precies bevatte. Ik bleek dus bijna het dubbele aantal koolhydraten te hebben gegeten! Mijn suikerspiegel was dan ook 186 mg/dl! Na drie uur was het nog vrij hoog, 165 mg/dl, dus besloot ik maar geen avondboterhammetje te eten. Met als gevolg dat vanochtend mijn glycemie 55 mg/dl was :).

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in diabetes blog26

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.