Sky Sail trekt schepen over de oceaan

Volgens het Hamburger ingenieursbureau Sky Sails zijn in de nabije toekomst reusachtige matrasvormige vliegers in staat zeeschepen over de oceaan te trekken. Sky sails wil in 2005 het eerste vrachtschip met behulp van een reuzenvlieger over de zeeën en oceanen laten varen.

Een van de meest interessante features van dit systeem vindt ik zelf de besturing en het computersysteem erachter. Weersvoorspellingen, navigatiesystemen en besturingen van het schip en de vlieger zijn allemaal gekoppeld, waardoor afhankelijk van de wind, de weersvoorspellingen, de optimale route wordt bepaald en de optimale hoogte hoek enzovoort van de vlieger wordt ingesteld. Of het ook daadwerkelijk commercieel haalbaar is, of een zoveelste innovatie die flopt durf ik niet te zeggen, maar tot wel 50% brandstof besparing, maakt de kans van slagen wel heel groot.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in activist40

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.