DVDbackup de oplossing?

Vandaag heb ik zitten spelen met DVDbackup. Ik had eenvoudigweg genoeg van k3b. Nooit lijkt het zomaar te werken. Bovendien heb ik het niet zo op applicaties die ‘alles’ proberen te doen. Ze doen dan namelijk nooit precies alles goed.

Liever zie ik een klein app-je dat gewoon doet wat het moet doen, en dat zo goed mogelijk doet. k3b gebruikt dan wel allerlei kleine applicaties en is in feite niet meer dan een grafische schil om all deze apps heen, maar toch. It just doesn’t feel right.

Maar gelukkig draai ik linux, en heb ik dus keuze genoeg. mijn oog viel op het veelbelovende DVDbackup. Die doet in feite niets meer dan een 1:1 kopie van een DVD op je harde schijf zetten. Het grote nadeel blijkt echter dat een 9G (double sided) niet makkelijk op een 4.7G (standaard writable DVD) te zetten is. maar voor ook daar wordt al aan gewerkt, volgens de ontwikkelaar van dvdbackup.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in programming54

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.