Verslaafd aan online computerspellen

Zojuist las ik een erg onrustbarend nieuwtje op webwereld. Een chinees meisje zou zijn overleden omdat ze zich helemaal kapot-ge-warcraft had. Warcraft is een MMORPG, een groot online spel. Deze zijn erg verslavend, en ook erg tijdvretend. Daar alle tijd dat je ligt te slapen,of zit te eten, je niet online kunt zijn, en je dus niet aan het spel kan deelnemen, en je dus afzwakt in de rankings van het spel. De anderen gaan immers wel gewoon door.

Ik vraag me af of in Nederland of België de hulpverlening met dit soort dingen al kan omgaan. Dit heeft uiteraard niks met spellen, internet of zelfs computers te maken. Niet persé. Dit heef alles te maken met een verslaving. Of op zijn minst een vorm van (dwang) neurose.

Is er een plek in Nederland waar je zoiets kan melden? Zijn ze bij de GGZ of het OCMW eigenlijk wel op de hoogte van het bestaan van zoiets? Als onze kids steeds meer in aanraking komen met MMORPG of andere spelen, lijkt mij de kans heel groot dat er veel meer mensen aan zulke verslavingen kapot kunnen gaan? Ik ga hier eens een briefje over aan het GGZ sturen. Gewoon om ze eens te wijzen op het bestaan van deze ‘dreiging’.

Ondertussen speel ik nog maar eens planet penguin. Het enige spelletje dat ik heel af en toe eens speel.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.