De laptop is besteld!

Ik heb zonet op [bestel] gedrukt, op de site van BlueLink. Een mooie IBM ThinkPad R50e zit in de bestelprocedure. ‘Men’ zegt dat je nooit de mist in kunt gaan met het kopen van een IBM. Verder heeft IBM de bete linux ondersteuning, tot nog toe van alle laptops. Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat IBM helemaal niet duur is. De prijzen liggen zelfs in de buurt van Dell laptops. Maar de kwaliteit van de hardware schijt dan dus wel vele malen hoger te liggen dan de gemiddelde budget laptop. En nee het is niet de snelste-grootste-meestegeheugen-laptop. Maar ik draai er Linux op, dus schijfruimte is niet echt een probleem je hebt al linux voor minder dan 50 MB, tegen winXP die in de giogabytes loopt!). Met geheugen springt linux ook honderd maal beter om en KDE (mijn desktopgedoe) wordt bij iedere release kleiner, sneller en toch met betere features. Dus hoef ik ook niet bang te zijn dat ie over en paar jaar te klein is.

Nu moet ik alleen nog een naam bedenken voor als ik hem binnenkrijg. Oh, en natuurlijk proberen het geld van de windows licentie terug te krijgen! Dat is toch al gauw 150 Euro, voor iets wat ik gewoon weiger te gebruiken.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.