KDE met koffice kleiner dan open office?

Een par KDE developers hebben de moeite genomen projecten te meten aan hun aantal regels programmacode. Daaruit blijkt dat KDE en Koffice tezamen nog altijd kleiner zijn dan OpenOffice. Vandaar dat openoffice zo traag is. (NB als het is geïnstalleerd is OO.o nog altijd VELE malen kleiner dan MS office! die laatste heeft allerhande trucjes om het pakket sneller te doen lijken ingebouwd in windows).

In iedergeval blijkt maar weer dat als KDE met zijn verregaande integratie opneemt tegen de hightech -maar nooit echt geïntegreerde- apps van gnome (meeste gnome distros komen met openoffice) KDE er echt het beste van af komt. Geef mij maar Kword. En alleen als het echt niet anders kan open ik nog weleens openoffice, maar dat is zelden. Eigenlijk alleen als ik weer eens een file krijg die de door de niewste MS-meuk is uitgepoept. Daarin is openoffice toch nog altijd beter (lees sneller met het reverse engineeren).

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in programming54

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.