kio_apt pakketinformatie overal

Wederom een verborgen diamantje: kio_apt, op mijn kubuntu staat die standaard geïnstalleerd, ikk weet niet of andere apt linux distros het ook hebben.

Voor de niet linux gebruikers: pakketten zijn “programma’s” (sort of) alleen hoef je bij linux niet honderden download sites af te struinen voor een goed programma, maar kun je alles vanuit een centraal beheersysteem installeren, upgraden, verwijderen of bekijken. Apt is zo een systeem. als ik in konqueror apt:/ intik zie ik een scherm met daarin zoekveldjes.

Als ik dan apt:/show?amarok intik zie ik dat mijn favoriete muziekspeler is geïnstalleerd, welke files hij installeerde, of er updates zijn, welke pakketten minimaal geïnstalleer moeten wijn, welke aangeraden worden en meer van dat soort informatie.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in kde11 open source53

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.