Anti RSI voor KDE, rsibreak

A tijden gebruik ik een klein scriptje om mij te herinneren af en toe te pauzeren. Uiteraard leerde ik me op den duur vanzelf aan deze schermpjes klein te maken en gewoon door te werken.

Maar Tom Alberts heeft nu een heel mooi, klein en simpel KDE programma geschreven, RSI break. Het sluit je scherm af met een (configureerbaar) van je foto’s. Ook kun je jezelf heel goed beschermen tegen “wegklikken”. Omdat het zo klein en eenvoudig is, is het des te beter en mooier. Het zit niet in de weg op momenten dat het dat niet moet zijn!Nu moet ik nog even een manier vinden om de foto’s van workrave in te stellen als mijn achtergronden tijdens de pauzes.

En inderdaad, ik begin weer vaker last van mijn gewrichten te krijgen!

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.