Ruby on rails boek binnen

Hiephoi. De postbode bracht me vanochtend een nieuw juweeltje. Agile Web Development with Rails. Oftewel, iets van “flitsend web ontwikklen met rails” in het Nederlands.

Ruby on Rails is een regelrechte hype in webontwikkelland. Nu ben ik uiteraard een doorwinderde drupaleer, maar ik vindt de beloftes die gedaan worden (sneller, makkerlijk en flexibeler” erg goed klinken. Ik zie het helemaal voor me. Geen gevechten met drupal.css, geen inconsistente weergaves, geen last minute vervelende (maar hoognodige) upgrades en vooral snel aan het werk. Snel resultaat, rapid prototyping dus. Uiteraard laat ik Drupal niet in de steek. Ik hoop niewe ideeën op te doen en deze te verwerken in mijn sites en in Drupal.

Dus, vanaf heden een uurtje per dag (gemiddeld) spelen met Ruby on Rails voor mij. Eens kijken of de beloftes ook waargemaakt worden.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.