Providers willen meer macht naar zich toetrekken

De BBC schrijft internet providers (ISP) sommige diensten blokkeren, of diensten “hogere prioriteit” geven. Ook lobbyen sommige Amerikaanse ISPs voor toestemming om bepaalde sites of diensten voordeel te geven over andere. Dan zou Yahoo bijvoorbeeld kunnen betalen aan Tiscali om sneller te laden dan google (voor de klanten van Tiscali dus). In Duitsland bleek eerder al dat vodaphone Skype geblokkeerd had voor al haar klanten.

read more 
 digg story

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.