De don, dit is toch hoop ik echt een knipoog

Via Dwars werd ik op deze geweldige rap (ughe) attent gemaakt. Minister Donner op en slap The Box Beatje die verteld waarom zijn drugsbeleid is zoals het is. Ervoor legt hij indie podcast uit waarom de achterdeur naar coffeeshops gesloten moet blijven. Helaas (of gelukkig!) zit dat betoogje zo vol gaten dat eenZzwitserse kaas er jaloers op zou worden. Dit is overigens een reactie op de uitspaken van Gerd Leers dat coffeshops óf moeten sluiten. Allemaal. Óf dat de hele lijn gelegaliseerd moet worden, en niet alleen het laatste stukje van de logistiek (de coffeshop moet uiteindeljik zijn shit ergens vandaan halen).

Maat wat mij het meeste stoort aan deze benadering is niet de inhoud (al ben ik het daar niet mee eens), nog de vorm (al vind ik het een wel heel slap nummer). Wat mij stoort is de arrogantie die er vanaf straalt. Zo van, “nu ga ik die domme kindertjes eens in hun kindertaaltje uitleggen wat ik vindt”. Ik hoop daarom echt dat dit een grap is. Maar ik vrees toch dat het eerder een soort betuttletaaltje is. Whats next? Wetboeken in tuttletaal?”Wattoettienaou? Hij doet pang!” “Nee, pang mag niet. Pang is stout”“Pang isse au” “Kijk maar nu moet meneer huilen, ooooh”“Stoute Boef, Jij moet straf”, “Donner boos. Heel Boos”update [Hier is de orignele song](http://www.maastricht.nl/maastricht/servlet/nl.gx.maastricht.client.http.

GetFile?id=223003&file=dopeman.mp3) door Leers. Het is dus wel een grap van Donner, een reactie op de song met de heideroosjes.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.