Een mooie site om zeep helpen.

Ooit hadden we grootse plannen. Maar toen die niet door gingen was het een beetje van ceedee-van-jou-ceedee-van-mij. Een van de dingen die ik ooit als nood opving was de hosting van een leuke weblog, aartvanzoest.nl. Deze moest dus “verdeeld” worden.

Pepijn wilde hem toch liever in eigen beheer, dus nadat ik tot drie keer toe de backups had klaargezet, de hele site al twee keer had overgehuisd, was er nog niks. Omdat ik het adres niet in beheer had, kon ik de verhuizing niet afmaken. En Pepijn reageerde niet op mijn vraag om even die DNS om te zetten. Dus ik bleef de verhuizing maar synchroon houden en vragen wanneer nu eindelijk die stomme DNS adreswijziging doorgevoerd ging worden.

Nooit. Dus. Pepijn vroeg drie maanden gelden; voor de laatste keer nog een keer de backups te sturen, zodat hij op zijn eigen host verder kon. En dan doet dus het echt pijn om te lezen dat > de backups (bleken) van een dusdanige slechte kwaliteit [bleken] dat veel met de hand zal moeten worden terug gezet. (Pepijn, de comments werken niet, vandaar deze blog)Waarom hoor je zulke dingen niet gewoon per mail, maar moet je ze op het web lezen? Waarom is een mooie weblog op deze manier helemaal om zeep geholpen? Dat is jammer. Maar bovenal onnodig. Ik hoop dat ik met de nieuwe collegea in elk geval professioneler aan de gang kan blijven.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in drupal214 sympal6 werk5

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.