Netters.nl over ekudos: te spamgevoelig?

Netters.nl vond een grapje om Ekudos een loer de draaien. En in plaats van dat trucje stil te houden en stiekum te gebruiken voor wat extra Google Schmoogle, possten ze het in hun blog. Waarvoor: petje af!Nu weet ik uit ervaring dat iedere startup dit soort problemen ondervind. Er zijn altijd die paar dingen, hoe cruciaal, of triviaal ook, waar je even niet aan gedacht hebt. Meestal zijn mensen inderdaad zo netjes om het -al dan niet met wat publieke bombarie- te melden. Feit is dat dit soort zaken zelden of nooit écht problematisch zijn, want: allemaal technisch op te lossen. En als we het over Nederlandse Digg clonen hebben, ook de VPRO kwam deze week met een Bèta van een <a href”http://test.nieuwsfilter.omroep.nl/”>digg clone voor Nederland. Ze hebben echter een grote achterstand op eKudus, maar hun grootste probleem is de ingebouwde argwaan van de Vrije Internetter ten opzichte van de Publieke Omroep heeft, het ziet als “Die grote slome moloch die altijd te laat op de bandwagon springt”. Ik hoop dat de VPRO hiermee het tegendeel bewijst, en die Vrije Internetter mee krijgt. En er eindelijk weer eens een Nieuw en Fris succes met ons belastinggeld wordt geboekt. En, jup, Netters.nl is een Drupal site (in disguise).

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.