Parlando verherbouwd door GeenCommentaar

Dat grote organisaties log zijn wisten we. Dat ze daardoor altijd achterlopen op webgebied, is ook bekend. Maar veel erger is dat er daardoor gigantische kansen gemist worden. Bijvoorbeeld het parlementair documentatiesysteem parlando. Daar waar een geweldige kans ligt vopdrachtgevers en uitvoerders het voorelkaar een van de meest onhandige en ontoegankelijkste websites ooit te bouwen.GeenCommentaar was dat zat en bouwde haar eigen parlando frontend. Eentje die wel werkt en eentje die wel handig is. Waarmee je bijvoorbeeld wel directe links naar bijvoorbeeld kamervragen kunt leggen. Het is tegelijk grappig en triest dat er zulke initiatieven moeten zijn. Grappig omdat aangetoond wordt dat het op internet niet aankomt op Grote Budgetten en Gigantische Plannen, maar 99 van de 100 keren een kwestie is van Gewoon Doen. Triest, omdat we blijkbaar te maken hebben met (belasting)geld verslindende logge organisaties, die het stukken minder goed doen dan een groepje cowboys op hun zolderkamer.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in web0.14 politiek9 parlement1

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.