Berlin Berlin op de Nederland 3

Deze zomer, iedere dag op Nederland 3, tussen 19.00 en 19.30 de Duitse Friends, Berlin, Berlin. De serie speelt (verassing!) in Berlijn, is Duits, en dankzij dat, erg sterk. Althans, dat verwacht ik. Ik heb pas de eerste twee afleveringen gezien, en hier en daar wat gelezen, maar kan daaruit concluderen dat dat het inderdaad een serie is die erg goed in elkaar zit. Overigens is het belangrijkste argument Felicitas Woll (Lolle). Woa. Wat een Chick.

De serie doet dus denken aan Friends. Vrienden in een grote stad, die een appartement delen. Het is grappig, maar grappig op een heel Duitse manier. De humor is gelaagd, en daarom erg sterk. Niet voor niets wonnen ze in 2004 de Emmy voor best Sitcom. Ik moet het nog een tijdje aanzien (vawege mijn drukke leven zullen het wel downloads of torrents worden, want iedere dag 19.00 gaat me nooit lukken) maar ik weet nu al zeker dat het een aanrader is.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.