Bedrijfsstrategie, vrijheid voorop.

Ik geloof in transparantie, openheid, en vooral vrijheid. Op persoonlijk vlak, maar net zoveel op zakelijk vlak. Ik ben geen goede zakenman, in de traditionele vorm van dat woord. Maar ik probeer een goed mens te zijn. En op precies diezelfde manier mijn bedrijf te runnen. Een van de dingen is dat ik dus bijna alleen maar met Open Source Software werk. En dat ook op die manier lever aan mijn klanten. De afgelopen maanden ben ik hard aan het denken geweest hoe ik de komende jaren alles wil inrichting. Wat ik wil verkopen. En hoe ik daarmee mijn brood wil verdienen. En vooral hoe ik dat kan blijven doen. Dat moet iedereen doen die een bedrijf heeft: daarover denken. Maar ik denk dat ik daar nu een geweldig voorbeeld van gevonden heb: Van Red Bean:> By buying our products, you will receive nothing of value, but on the other hand we will not claim that you have received anything of value either. In this we differ from all other software companies, who will insist, in the face of abundant evidence to the contrary, that they have sold you a useable and beneficial item. We firmly believe that a marketing strategy based on brutal honesty will be more effective in the long run than one based on deception and mass hypnotism.

Ik moet dat idee nog wat kneden. Maar ik denk dat ik hiermee mijn bedrijfsvorm heb gevonden. “Ik maak niks van waarde”.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.