Drupal 5 is uit.

Drupal 5 is uit (Graaf dit). Hiephoi. Ik heb, zoals vorig jaar aangekondigd, weinig bijgedragen aan deze release, ik heb me deels terugetrokken uit het core-gedoe.

Voor hen die geen flauw idee hebben waar ik het over heb: Drupal is een Open Source CMS, de ‘achterkant’ achter bijna alle sites die ik ooit heb uitgepoept. De laatste jaren hebben zelfs aardig wat mensen ervan gehoord, niet meer alleen die vijftien - twintig zolderkamer hackertjes waarmee we ooit begonnen.

Tot nogtoe zie ik persoonlijk weinig redenen om gelijk alle sites die ik beheer (een stuk of 30) up-te-graden: “never fix something that ain’t broken’. Mijn persoonlijke favoriet in 5, is echter het gebruik van een Javascript bibliotheek JQuery. Dat komt in plaats van het zelfsgeknutselde Javascript in 4.x, waar ik me hevig tegen verzet had.

Gefeliciteflapsteert aan alle Core Developers.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.