IRC beats google, honderd keer zo snel

Ik kwam van een lange treinrit thuis. Zet mijn scherm aan, log in en vervolgens begint mijn pc als een gek te rammelen. Mijn mailprogramma staat helemaal te flippen; nee, Open Source is geen garantie voor 100% stabiliteit.

Wat ge-google levert wat onduidelijke resultaten op. Ik doorzoek wat logfiles, google op de foutmeldingen aldaar, maar nog geen echte duidelijkheid. Dus even ge-IRCed. Al na 15 seconden kreeg ik van ene genii het antwoord door. Met persoonlijk commentaar. En de mogelijkheid iemand persoonlijk te bedanken. Iets dat met web-pagina’s en google niet kan.

Conclusie: Na bijna 20 jaar is IRC nog altijd een van de beste resources op internet.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.