ccLearn: vrij delen van onderwijsmateriaal

De website ccLearn moet een platform worden voor het delen en hergebruiken van onderwijsmaterialen. Onderwijsmateriaal vrijgeven klinkt mij niet meer dan logisch in de oren. We hebben het immers allemaal nodig, betalen er allemaal aan mee. Dit initiatief kan ervoor zorgen dat onderwijsmateriaal écht vrij (en gratis) is. Niet een of andere door de overheid gesubsidieerde uitgever met monopolie op schoolboeken, maar een echt vrije markt kan in onze leermiddelen voorzien.

Zoals ik eerder schreef, denk ik dat het vrijer maken van onderwijs materiaal mensen als ik -autodidacten- geweldige mogelijkheden geeft. Maar ook scholen, en andere onderwijs- en kennisinstituten kunnen hiervan profiteren. ccLearn is een internationaal initiatief, dus ik ben benieuwd hoe groot het Nederlandse aandeel wordt.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.