Open Source projecten als perfecte CV

Dries heeft weer eens een geweldig punt gemaakt. Zijn artikel gaat over het inhuren van Drupal talent, maar hij heeft het feitelijk over het inhuren en vinden van goed Open Source talent.

Het mooie aan Open Source, is dat het open is. Gelijk de keuken waar alle gasten kunnen zien hoe je werkt. Het werken met en aan Open Source wekt vertrouwen, want blijkbaar heb je genoeg vertrouwen in je eigen werk om het aan iedereen te laten zien; de vuile was buitenhangen. Open Source is feitelijk een perfect CV. Een CV dat ongelooflijk eerlijk is: mensen kunnen zien wat je écht kunt en deed, in plaats van wat je zegt te kunnen en gedaan te hebben.En nee, dit is niet een of andere advertentie voor mezelf. Ik heb voorlopig geen werk nodig. Ik ben helaas (of gelukkig) al compleet volgeboekt tot laat in de herfst voor diverse Open Source projecten. edit: lelijke tijpfout weggehaald. oorspronkelijk moest er “echt” staan, later maakte ik daar zegt van. en stond er dus zecht. stom.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.