Wij treden uw privacy met voeten, en zijn er nog trots op ook!

Het RDC, de grootste privacy-gevoelige-gevevens-boer van Nederland, roept van de daken dat hun adressenverkoop een recordhoogte bereikt.

In het verleden kreeg het RDC de (adres)gegevens van alle autobezitters van de Staat. Vanaf begin dit jaar is dat achter niet meer zo. Maar volgens hunzelf maakt dat geen fluit uit. Ze kopen gewoon wat adreswijzigingen in bij andere data-boeren, mixen dat met wat eigen informatie en voila: ze weten weer alles over u. En zijn daar vervolgens nog trots op ook:> En waarom niet? Adressen van voertuigbezitters zijn nog altijd op grote schaal verkrijgbaar bij RDC. Zo lang een voertuig na 1 maart 2007 geen nieuwe particuliere eigenaar heeft gekregen, zijn de naw-gegevens immers nog gewoon beschikbaar in de vertrouwde RDC-kwaliteit. En voor het wegvallen van de adressen van particulieren die wel na 1 maart 2007 eigenaar zijn geworden van een nieuwe of tweedehands voertuig, heeft RDC diverse maatregelen getroffen. De inkoop van verhuismutaties, nieuwe producten zoals klantvalidatie en het naw-platform INDI zijn hiervan goede voorbeelden

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.