Industry kills music

“industry kills music!” is niet zomaar een pakkende slogan, maar eigenlijk een triest gegeven. Een gegeven waar we ons nog te weinig van bewust zijn als we muziek kopen, bespreken of promoten. We doen allemaal vrolijk mee met het in stand houden van de industrie die uiteindelijk zichzelf, maar voorlopig alle creatieviteit en muzikanten (en daarmee een belangrijk stuk van onze cultuur) naar de knoppen helpt.

Lees het manifest van CyMonk (Distorted Monkeys Productions) en weet wat hier achter steekt.> all i want to say is that music is not meant to be the bulk product it has become today.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in music64 industry1 netlabel1

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.