Maak die 100-dagen ideeën, suggesties en bevindingen openbaar!

Alle ideeën en suggesties die het kabinet tijdens de “100 dagen” periode heeft ontvangen, moeten openbaar worden gemaakt. Hiermee bevorder je dat mensen betrokken blijven en het stimuleert wellicht dat anderen betrokken raken. Dit adviseert Burger@Overheid.nl in een open brief aan minister-president Balkenende.

Maar Balkenende zag dat niet zitten: > Dit is een vorm van detail die niet goed is was zijn antwoord op Kamervragen.

Maar… kwamen die ideeën niet juist allemaal van “ons”? van de burgers? Waarom mogen wij het resultaat dan niet zien? Is Balkenende bang dat we doorhebben dat die 100 dagen helemaal niet zo effectief waren? Is hij bang dat hij met teveel transparantie zijn stokje-achter-de-deur –halve- en verdraaide waarheden vertellen– kwijtraakt?

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.