Geweldige afgang voor de Telegraaf en haar napraters

Een geweldige afgang voor De Telegraaf (en natuurlijk hun knip-en-plak-slaven). Telegraaf journalisten dachten ontdekt te hebben dat windrozen in de cel, om Moslims de richting van Mekka te wijzen, verkeerd waren. Bleek niet het geval, zoals Bonebakker opmerkte. De reactie van Hette is heel raak:> Wat een ophef allemaal. […] De journalisten van de Telegraaf moeten nog maar eens terug naar de schoolbanken. Of het gewoon bij de laatste roddels over Britney Spears houden.

Persvrijheid en vrijheid van meningsuiting zijn cruciaal. Maar lieden die maatschappelijk zware onderwerpen aansnijden; en daarmee maatschappelijke onrust veroorzaken, door de feiten verkeerd (al dan niet met opzet) te presenteren, mogen wat mij betreft daarvoor gestraft worden. En met straf bedoel ik geen boetes of arrestaties, maar gewoon publiekelijke schandpalen. Laat iedereen weten wat een onzin de Telegraaf (en haar digitale echo- en beerput) uitpoept. Laat ook de Raad voor Journalistiek (waar dit soort klachten kunnen terechtkomen heel open zijn in haar uitspraken. En laten we het allemaal van de daken schreeuwen: De telegraaf maakte een blunder. Heeft daarmee veel stof doen opwaaien, en staat nu heerlijk voor lul. Net goed.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.