Nieuwe CSS zengardens

In mijn RSS feeds zag ik dat de CSS Zengarden weer vier nieuwe designs online heeft gezet. (CSS zengarden feed hier)Voor hen die het niet kennen: CSS zengarden is een initiatief om te laten zien dat je met CSS heel mooie sites kunt bouwen. Helaas nog altijd actueel, want de vervloekte photoshop/dreamweaver of flash-only-sites worden nog altijd gebouwd.

CSSzengarden laat ook heel goed zien dat je op één basis-HTML (die dus de data en structuur bevat, heel mooie designs kunt toepassen. Dit is nog veel actueler, omdat er nauwelijks webbouwers zijn die dit correct toepassen. Een meer practisch voorbeeld van zo een design-op-dezelfde-html-toepassen zou kunnen zijn: een speciaal design voor iphone gebruikers. OF een aangepast design voor de printer. Of een alternatief design voor slechtzienden. Enzovoort.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.