Zes redenen om ajax lightbox niet te gebruiken

Ik ben geen groot fan van overmatig gebruik van ajax javascript technologie. En net als Michel Kuik ook geen fan van lightbox. Eindelijk heeft Michel 6 (hij geeft er maart vijf!) redenen waarom deze lightbox trucjes slecht zijn op een rij gezet. Ik kan niet meer doen dan het hartgrondig met hem eens zijn. Met nog een toevoeging, de nummer zes, dus:> 6. Waren we eindelijk écht van de popup verlost, nadat dit jarenlang de grootste ergernis van de Internettende Mensch bleek te zijn, komen die javascript-grappenmakers met een nieuwe popup aankakken. Want dat is lightbox: een popup.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.