Google MAps implementatie: waar investeert Triodosbank

Triodos maakte een mooie internet-toepassing door hun investeringen op een kaart weer te geven. Zo kun je precies zien waar je geld geïnvesteerd wordt. Je kunt er dan vaak letterlijk even langsfietsen. Dit maakt het niet alleen transparanter, maar geeft alles veel meer een gezicht. Mijn geld gaat niet naar een of andere enorme Glazen Schoen waar honderden blauwe en oranje leeuwen de hele dag dat geld in rare amerikaanse hypotheken zitten stoppen, of waar ze het aan andere oranje leeuwen geven om hun eigen huizen en vriendjes mee te betalen.

Hier zie ik dat mijn geld gewoon naar “hey, dat is die tenten-meneer hier op de hoek, gaat. Zo krijgt bankieren een gezicht. Simpel. En bijzonder effectief.

En nee, het is geen Mashup. Dat is het pas als je meerdere bronnen mengt (masht) op één omgeving. LastFM (bron1) met buienradar (bron2) ofzo. Prikkertjes op een kaart zetten is precies dat: iets op een kaart zetten. (en niet meer). Teveel paarse broeken roepen bij iedere kaarrt “Mashup!”.

Mooi technisch detail: 100% validatie en enorm toegankelijk, de tridos sites die ik gezien heb. Waarvoor hulde! Maar weinig banken lukt het om hun sites valide en toegankelijk te maken.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.