Open Source Festival: ZXZW begint mooi experiment

Vorig jaar kwam ik voor het eerst op ZXZW verzeild. Het bleek en geweldig festival.

Nu blijkt het nog beter, want in de aanloop naar de 2009-versie is de organisatie lekker bezig. Het festival gaat Open Source. Zo mogen jij en ik onder meer meewerken aan het businessplan of de subsidieaanvraag. Aangezien ik helaas te weinig verstand heb van het organiseren van festivals zla mijn bijdrage beperkt blijven. Althans: deze blogenrty is natuurlijk ook een bijdrage. Socialmediablog stelde de organisatie hierover een paar vragen: > Wat denkt ZXZW hier bij te winnen? Wat kan het jullie opleveren?Waar het ons op de eerste plaats om te doen is, zijn betere beleidsstukken. Je moet verder kijken dan je eigen organisatie, en heel internet weet natuurlijk meer dan die paar man die hier op kantoor zitten.

Zo een ontwikkeling zegt natuurlijk niks over de uiteindelijke Feestbaarheid en/of de kwalietiet van de bands op het festvial. Maar het geeft wel aan dat ook in Nederland het stukken beter kan de zoveelste editie van PinkPop onder De Grote Leider Jan Smeets.

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.