Dabr.nl: mobiele twitter frontend gereleased

Dabr.nl is gereleased! Dabr is een Open Source mobiele omgeving voor Twitter. Het is beter dan m.twitter.com, kan zelf gehost worden, en is open sourceDavid Carrington bedacht en bouwde het, ik heb het enkel geïnstalleerd en geconfigureerd voor mijn Nederlandse servers. Zodoende ben ik een Nederlandse mirror voor Dabr!Meer over Dabr.nl op de about pagina.

De reden waarom ik dit wilde releasen, is overigens mijn rotsvaste geloof in distributie, verspreiding. Ik geloof dat de kracht van de (democratie van) het internet ligt, in het niet steunen op één punt. Twitter.com is slechts één bedrijf, dat volgens de grillen van hun eigen doelstellingen werkt. Duizenden twitters werken amorph en zijn daarom als geheel veel minder fout-, kapitaal-, of politiekgevoelig. Ik geloof daarom dat we zaken zelf in onze handen moeten houden. Of tenminste zij die dat (technisch) kunnen. In nabije toekomst hook ik dabr te kunnen uitbreiden met status.net, het echte verspreiden en Open Source twitter.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in dabr2 distribution2

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.