Alcohol en Diabetes

De regel is: eet trage koolhydraten bji alcohol en beperk de consumptie tot drie of vier glazen. Maar wat her precies allemaal inhoudt heeft de Diabetes verenining mooi op een rijtje gezet. In die publicatie staat dit superhandige tabelletje:<table><tr> <th> alcohol eenheid </th><th> calorieën </th><th> percentage alc. </th><th> koolhydraten</th></tr><tr> <td> fluitje bier (200 ml) </td><td>80 </td><td>5% </td><td>6</td></tr><tr> <td>glas jenever (35 ml) </td><td>50 </td><td>38% </td><td>0</td></tr><tr> <td>glas sherry (50 ml) </td><td>55 </td><td>16% </td><td>2</td></tr><tr> <td>glas rode wijn (100 ml) </td><td>80 </td><td>11% </td><td>3</td></tr><tr> <td>glas witte wijn (100 ml) </td><td>70 </td><td>11% </td><td>0</td></tr><tr> <td>glas likeur (35 ml) </td><td>85 </td><td>verschillend </td><td>10</td></tr></table>

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in diabetes blog26

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.