trackbacks weer aan

Een tijdje heb ik trackback toegelaten op Bler, maar vanwege spam heb ik die functionaliteit al snel uitgezet. Ik geef het een hernieuwde kans, omdat er nu wel een spam-afvang systeem in zit. l ben ik geenszins overtuigd van de trackback module voor Drupal. Vier (!) database tabellen, een geheel losstaand spam systeem (waarom niet gebruik maken van de spam module?) en een heleboel code om een vrij simpele feature te implementeren. allemaal redenen voor de nodige scepsis. ik kijk het even aan, en zie dan wel of ik tevreden genoeg ben het te laten aan staan.

Overigens zet ik hem op mijn vriendinnetjes site ook aan, dus dit zou gelijk als comment daar moeten verschijnen!

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in programming54

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.