Nieuwe doorbraak type 1 diabetes

Nouja, het is al een paar maanden oud, mar ik kon geen confirmatie vinden, van het niewsbericht. De VDV heeft het bericht nu echter online: > Mogelijks heeft u al via de pers vernomen dat het ziekteproces bij pas gediagnosticeerde volwassen personen met type 1 diabetes kan worden afgeremd door toediening van een antilichaam tegen T-lymfocieten. Bij personen die nog minstens 25 % van de normale bètacel functie hebben, kan met deze behandeling zeer goede bloedglucosewaarden met lage insulinedosissen worden bekomen gedurende minstens 18 maanden.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in diabetes blog26

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.