Mango Parfait (TUX magazine) over GNOME

Mango Parfait, heeft een column in Tux, een digitaal magazine (PDF° voor de niewe Linux gebruiker. Ze is meestal kort door de boch ne erg recht voor zijn raap. Gelukkig deelt ze mijn voorkeur voor KDE, om de exact zelfde reden als ik: Ik wil niet als een simpele ziel behandeld worden. Gebruiksvriendelijkheid is niet hetzelfde als je gebruikers het laagst mogelijk IQ toeschrijven en daar alles voor ontwerpen.> Hint to GNOME developers: some ofGNOME is okay, but most of it works likeyou hate users. Some of GNOME runslike you think users are too stupid towipe themselves. What do you do forthese users? You do not make GNOMEeasy. You just take away their toiletpaper and force users to wipe themselvesyour way. Some of GNOME runs like youwant users to suffer. The file open andsave dialog is worse than bamboo shootsunder fingernails. Better to call Nautilusan attack from space invaders than aspacial file manager. Here is my advice.

Make your monkey-brain environment aconfiguration option if you want to keepusing GNOME your way. The rest of usare not monkeys. Give us a default desk-top for humans. If you keep having noclue, less and less people will useGNOME, and the only GNOME users willbe monkey-brain GNOME developers.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.