debian vs fedora

… en de winnaar is: Debian!Sinds een par dagen ben ik bezig met het inrichten van onze niewe server. Leuk werk, ware het niet dat het op Fedora core 3 moet. Ik wil eigenlijk Debian, maar omdat dat niet ondersteund wordt door degene waar we de server huren.

Goed, Fedora toch een kans geven, dacht ik. Yum is makkelijk te leren, Fedora is en blijft Linux en zo groot kunnen de verschillen niet zijn, dacht ik. Dus, eerst wat users aanmaken. Wat? adduser de interactieve commandline gebruikersbeheer tool is niet de BSD/debian adduser :(Verder zijn er nog heel wat kleine dingetjes die ik niet zo 123 snap, dus dacht ik: ik ga eens even kijken in #fedora. #debian (voor de leken, dat zijn irc -chat- kanalen) is altijd heel vriendleijk en behulpzaam. Maar niet #fodora. tot wel drie keer toe kreeg ik te horen dat ik een sukkel was en dat ik dan maar debian moest gebruiken. Aslof ik ze aanviel!. Alles wat ik wilde weten was hoe ik op fedora de dingetjes moet doen die ik op debian allemaal zo fijn vindt.

Mijn beslissing is dan nu ook genomen: Ik ga voor de distributie met een vriendelijke en active community: Debian. Dat ik die ik bovendien ook nog makkelijker en beter vindt, is mooi meegenomen.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.