Memen, genen en ik.

fractal.org heeft een erg boeiend stuk over de sociale samenhang van diverse groepen. Ik vondt het vooral boeiend omdat ik twee jaar geleden bewust de keuze heb gemaakt te stoppen met het “werken in de negen-tot-vijf maatschappij”. Met de woorden van het stuk, ik ben uit Systeem 4: Orde (blauw) gestapt. Maar niet om een stapje omhoog te doen, richting de kapitalistische onderneming (Systeem 5: Succes (oranje)). Maar om actiever te kunnen deelnemen in de zaken die mij interesseren. Gewoon om meer vrijheid te hebben, niet om meer succes te hebben. Binnen Drupal (dat een typische gemeenschap_Systeem 6_ is) kan ik mijn brood verdienen, maar ligt de werkelijke beloning in het bereiken van mooie targets: een site, een module, of een goed idee. Wat mij vooral boeit is dat een gemeenschap als Drupal langzaam richting het volgende niveau lijkt te kruipen, dat van de synergie.

Dit artikel verscheen op bler.webschuur.com. En is overgezet naar dit blog

in

Over de auteur: Bèr Kessels is een ervaren webdeveloper met een grote passie voor techniek en Open Source. Een gouden combinatie om de techniek goed en efficiënt toe te passen. Volg @berkes op Mastodon. Of lees meer over Bèr.